Kotlety szarpane to mój pomysł żeby dać Wam odpocząć od słodkości więc proponuję danie obiadowe. Przepis z gatunku tych, które najlepiej przygotować dzień wcześniej. Masa tężeje, mięso przechodzi smakami i idealnie się smaży. Kotleciki są delikatne i bardzo smakują mi i mojej rodzinie. Na każdej imprezie budzą zainteresowanie, więc kotlety szarpane polecam z całego serca. Jeżeli nie lubicie koperku (ja uwielbiam) zastąpcie go natką pietruszki lub innym ziołem:). Przepis zaczerpnięty z GP.
KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE
1 podwójna pierś z kurczaka
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 szkl sera o wyrazistym smaku (lub ulubionego)
sól, pieprz
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki. W misce wymieszać resztę składników i zalać mieszaniną pokrojone mięso. Odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.