Takie wafelki to smak mojego dzieciństwa. W zasadzie to nic się nie zmieniło- nadal jestem ich ogromną fanką. Na dodatek moje dzieci też za nimi przepadają, więc opakowanie wafli znika baardzo szybko:)
Żeby wafle nie odchodziły od masy to bezpośrednio po przełożeniu obciążam je deską do krojenia i tak obciążone wkładam do lodówki.
WAFLE Z MASĄ KAKAOWĄ
1 szkl mleka
1/2 szkl cukru
250 g masła lub margaryny
2-3 łyżki kakao
1,5 szkl mleka w proszku
opakowanie suchych wafli (andrutów)
Zagotować mleko z cukrem, masłem i kakao. Po zagotowaniu odstawić i przestudzić. Dodać mleko w proszku i dobrze wymieszać. Przygotowaną masą przekładać wafelki. Wstawić do lodówki co najmniej na 1 godz. i pokroić na kawałki dowolnej wielkości.