Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

BURACZKI NA ZUPĘ

buraczki na zupę
Buraczki na zupę to przepis sprawdzony przeze mnie w zeszłym roku. Nie wierzyłam, że mogą być tak pyszne jak je zachwalała Pani Danusia, moja ulubiona sąsiadka z ogródków działkowych.  A jednak …. miała rację, gdyż zupa ugotowana na tym wywarze jest bardzo smaczna. Intensywny smak i kolor zawdzięcza temu, że wszystko co najlepsze zostaje w słoiku, a nie jest wygotowane.  Uwielbiam „szybki barszczyk” ugotowany na tych buraczkach, wystarczy dodać przyprawy czosnek i gotowe 🙂

BURACZKI NA ZUPĘ
buraczki

DO SŁOIKA

1 łyżka cukru
1 łyżka soli
1 łyżka octu
woda
Buraczki umyć i obrać ze skórki ( większe można pokroić ), poukładać w litrowych słoikach . Do każdego słoika wlać podaną ilość soli, cukru, octu i dopełnić wodą. Słoiki szczelnie zakręcić, wstawić do dużego garnka ( na dno wyłożyć ściereczkę ) i gotować przez 1 godz na średnim ogniu.  Gotowe 🙂

BURACZKI NA ZUPĘ was last modified: 12 listopada, 2017 by piegusek

BURACZKI NA ZUPĘ


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version