Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Dary lasu – warsztaty w Makro

 
Wczoraj po raz pierwszy uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Makro. Naszym zadaniem było przyrządzenie potraw z dziczyzny, która była tematem przewodnim tego spotkania. Pod bacznym okiem szefa kuchni p. Grzegorza Kazubskiego oraz jego zespołu przygotowaliśmy: wędzony sarni comber na sałatce z marynowanych warzyw, filet z jelenia z borowikami zapiekany w cieście francuskim oraz pasztet z dzika. Przepisy podam później. Było pysznie i ciekawie. Dowiedziałam się m.in jak w warunkach domowych uwędzić mięso i poznałam prosty sposób na pyszne gruszki w winie.
 
W między czasie Kasia i Marcin z Durszlaka, który był partnerem tego wydarzenia, zapoznali nas z historią i planami dalszego rozwoju tego serwisu.
Na zakończenie mieliśmy okazję popróbować doskonałe dania przygotowanych dla nas przez zespół Makro.
Na stanowisku gotowałam wspólnie z przesympatyczną Kasią , której dziękuję za doskonałą zabawę.
 
Poznałam wiele koleżanek-blogerek, które serdecznie pozdrawiam, miło było Was poznać:).
 
 Dziękuję bardzo organizatorom za zaproszenie na  te niezwykle ciekawe warsztaty:)
 
Dary lasu – warsztaty w Makro was last modified: 2 listopada, 2017 by piegusek
Exit mobile version