Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Greckie warsztaty z Teo Vafidisem

 
W sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych dla blogerów w pięknym Pałacu Kościeszy w miejscowości o wdzięcznej nazwie Przyjaźń. Spotkanie poprowadził sam mistrz Teo Vafidis, który zabrał nas w kulinarną podróż po Grecji. Mieliśmy okazję przygotowywać dania na oryginalnych greckich produktach – bardzo różniących się smakiem od tych ogólnie dostępnych w sklepach. Doskonała oliwa, pyszny ser feta, smaczne oliwki Kalamata i niesamowita herbata z greckim szafranem na długo zapadnie mi w pamięć. Podzieleni byliśmy na grupy, które dobrał sam Mistrz. W mojej grupie znalazła się Tosia z „Burczy mi w brzuchu”-klik i Piotr z bloga „Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom”-klik. Wspólnie przygotowaliśmy Krewetki z Orzo, naparem Krocus Kozanis i serem feta. Inne grupy przygotowały pyszny deser wiśniowo-czekoladowy z sera Manouri, filet z kurczaka z cukinią, porem, suszonymi pomidorami, oliwkami Kalamata i świeżymi ziołami oraz Tzatziki. Dziękuję za to spotkanie organizatorom tego wydarzenia: firmie Kenwood, przesymaptycznej Joli Bałachowkiej oraz T. Dekerowi za słodki poczęstunek i firmie Winiary za upominki. Z niecierpliwością czekam na kolejne takie warsztaty:)
 
Greckie warsztaty z Teo Vafidisem was last modified: 16 listopada, 2017 by piegusek

Greckie warsztaty z Teo Vafidisem


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version