Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Krokiety z podrobami

Krokiet z podrobami często budzą kontrowersję. Zupełnie nie potrzebnie- są bardzo smaczne. Nie każdy lubi podroby ale one wcale nie są takie złe – powiedziałabym, że są nawet smaczne trzeba je tylko dokładnie oczyścić i obgotować. Na moim stole pojawiają się dość rzadko zazwyczaj w postaci pierogów tym razem jednak zrobiłam krokiety.

Krokiety z podrobami

Farsz
ugotowane podroby wieprzowe ( u mnie płucka, cynaderka, serce )
cebula
sól, pieprz
olej

naleśniki

Panierka
jajko
bułka tarta

Ugotowane podroby zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać podsmażoną cebulkę i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Farsz zawinąć w naleśniki, obtoczyć w rozkłóconym jajku i następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rogrzanym oleju.
Smacznego
Krokiety z podrobami was last modified: 1 marca, 2017 by piegusek
Exit mobile version