Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

paszteciki
Bardzo lubimy takie szybkie, ciepłe przekąski. Paszteciki można nadziać dowolnie. Dzisiaj w najpopularniejszej i najsmaczniejszej, jak do tej pory wersji. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i jeżeli chcemy podać je na imprezkę to farsz można przygotować wcześniej. Zazwyczaj tak robię, że nadziewam ciasto francuskie dosłownie na chwilkę przed przyjściem gości. Pieczenie trwa chwilkę, więc podaję jeszcze gorące z ciągnącym się serem:)

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

FARSZ
pierś z kurczaka
kolorowa papryka
pieczarki
mała cebula
starty ser mozzarella
przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, czosnek, ew.czubryca
2 łyżki masła
DODATKOWO
ciasto francuskie
jajko
czarnuszka

Pierś w kurczaka i warzywa pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle usmażyć mięso z warzywami i doprawić do smaku. Lekko przestudzić i dodać mozzarellę.
Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów i na każdą część nałożyć po łyżce farszu. Zlepić w trójkąty, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec około 15-20 minut do zrumienienia.

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO was last modified: 12 listopada, 2017 by piegusek

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version