Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Polędwiczka w warzywach

 
Polędwiczka w warzywach to kolejna propozycja na szybki i smaczny obiad. Uwielbiam to delikatne, soczyste mięso w towarzystwie warzyw, których ostatnio ciągle mam niedosyt. Najsmaczniejsze  z ryżem ale tym razem podałam z zapiekanymi ziemniakami :).

Polędwiczka w warzywach

polędwiczka
papryka najlepiej kolorowa
30 dag pieczarek
3 łyżki koncentratu pomidorowego
masło

Polędwiczkę kroimy na plastry, lekko spłaszczamy ręką doprawiamy i podsmażamy na maśle. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną paprykę, a następnie pieczarki do momentu, aż puszczą sok. Na samym końcu podsmażamy koncentrat pomidorowy- jeżeli jest za mało sosu podlewamy odrobiną wody. Na polędwiczki wykładamy podsmażone warzywa i zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy przez 30-40 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Polędwiczka w warzywach was last modified: 27 lutego, 2017 by piegusek
Exit mobile version