Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI

polędwiczki z indyka
Polędwiczki z indyka to bardzo szybkie, wręcz ekspresowe danie. Delikatne polędwiczki w połączeniu z ulubionymi przyprawami i z dodatkiem jabłek są świetną propozycją, nawet na elegancki obiad. Być może zdjęcia tego nie oddają (zrobione w pośpiechu bo wszyscy byli głodni) ale naprawdę danie prezentuje się bardzo elegancko.

POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI

3 polędwiczki z indyka
2 jabłka
sól, pieprz, słodka papryka, pieprz ziołowy, ew.przyprawa do drobiu
3-4 łyżki oleju

Umyte i osuszone polędwiczki z indyka ponacinać (nie do końca, żeby nie przeciąć mięsa) i natrzeć przyprawami.  Jabłka obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką oleju i wlać na dno 3-4 łyżki wody.  Nacięte mięso przełożyć do naczynia, pomiędzy plastry mięsa powkładać przygotowane jabłka. Mięso delikatnie polać 2-3 łyżkami oleju i wstawić do nagrzanego do 180-190 st. piekarnika. Piec w zależności od wielkości polędwiczek około 30-45 minut. W połowie czasu pieczenia polać wytworzonym sosem.

POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI was last modified: 12 listopada, 2017 by piegusek

POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version