Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Rogaliki z pesto, szynką i camembertem

rogaliki z pestoRogaliki z pesto, szynką i camembertem to efekt mojego udziału na Seebloggers. Z wielką ochotą podjęłam wyzwanie Carrefour – Carrefood Cahallenge i przygotowałam idealną przekąskę na letni wieczór, spotkanie w gronie przyjaciół czy też na imprezę. W przepisie użyłam bardzo aromatycznego pesto z przepisu prowansalskiego z serii Reflets de France.

Rogaliki z pesto, szynką i camembertem

ciasto francuskie
pesto
szynka dojrzewająca
ser camembert
1 jajko
czarny sezam do posypania

Ciasto rancuskie pokrój na trójkąty, posmaryj cienko pesto, ułóż na wierzchu szynkę i camembert pokrojonego w plasterki. Zwiń ciasno w rogalik, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 st. ( z termoobiegiem 200 st.).

Rogaliki z pesto, szynką i camembertem was last modified: 12 listopada, 2017 by piegusek

Rogaliki z pesto, szynką i camembertem


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version