P.S.
Przepis bierze udział w konkursie zorganizowanym przez firmę SEKO. Trzymajcie kciuki za powodzenie:)
Rolada ze śledzia
płaty śledziowe Bismarck albo a’la matjas
100 g serka śmietankowego z chrzanem
2-3 ogórki konserwowe
1 czerwona cebula
natka pietruszki
musztarda francuska
Płaty śledziowe Bismack dokładnie osuszyć ręcznikiem ( śledzie a’la matjas namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem 3 łyżek octu przez 3 godziny ). Cebulę oraz ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Na desce do krojenia rozłożyć folię do żywności i ułożyć na niej 2 płaty śledziowe. Lekko rozbić je tłuczkiem, najlepiej przez folię. Ponownie osuszyć ręcznikiem papierowym i posmarować serkiem. Cebulę, ogórki i natkę pietruszki wyłożyć na serek i całość zwinąć ciasno w roladę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Dobrze schłodzoną roladę pokroić w plastry o szerokości około 1,5 cm, ułożyć na półmisku albo na kromkach ciemnego pieczywa. Udekorować musztardą francuską i natką pietruszki.
Rolada ze śledzia
By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:
Directions: