Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Ryba w śmietanie

ryba w śmietanie

Ryba w śmietanie przygotowana w ten sposób rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatna i smaczna. Przygotowanie tego dania nie wymaga zbyt wiele czasu można powiedzieć, że jest wręcz ekspresowe. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji skosztować jej w takim połączeniu polecam- naprawdę warto!

Ryba w śmietanie

filety z dowolnej ryby
2 pory
4 łyżki masła
6 łyżek słodkiej śmietany 18 %
sól, pieprz

Rybę pokroić w kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojone pory, dusić ok. 7 minut. Posolić. Na pory ułożyć kawałki ryby i dusić pod przykryciem ok 10 minut raz odwracając rybę. Wlać śmietankę, zagotować. Rybę wyłożyć na półmisek , polać sosem z porami.
Ryba w śmietanie was last modified: 19 grudnia, 2017 by piegusek

Ryba w śmietanie


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version