Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Staub Mini Cocotte recenzja i konkurs

staub mini cocotte

Uwielbiam piękne gadżety i naczynia w swojej kuchni. Jestem chyba od nich uzależniona. Od kilku dni jestem posiadaczką uroczych, malutkich naczyń żeliwnych do pieczenia i serwowania dań. Naczynia Staub Mini Cocotte wykorzystywałam głównie do zapiekania dań, a szczególnie deserów. Pięknie prezentują się na stole nadając powabu smakowitym daniom na nich serwowanym. Mieszczą akurat jedną porcję deseru – pojemność to 125 ml. Naczynia Mini Cocotte nadają się również do gotowania w mikrofalówce, zapiekania z funkcją grill i mogą służyć do przechowywania dań. Wygodne uchwyty i szczelna pokrywka to duże atuty tego maleństwa.

Firma Staub od dziesięcioleci słynie z trwałych i solidnych naczyń żeliwnych z emalią w kolorach, które są przepiękne.
Naczynia produkowane są w Alzacji, charakteryzują się niezwykłą trwałością i solidnością wykonania. Każdy produkt podlega wielu testom zanim trafi do końcowego odbiorcy. Firma Staub rygorystycznie przestrzega wszelkich norm unijnych oraz certyfikacji.
Emalia, którą powlekane są naczynia Staub to szklista emulsja wielokrotnie nakładana na żeliwne naczynie, a potem wypalana w temperaturach nawet 1000 stopni. Jest błyszcząca, kolorowa i bardzo trwała. Do koloryzacji używane są wyłącznie naturalne barwniki.
Kokilki można czyścić w zmywarce, choć z czasem emalia pokrywająca naczynia może nieco zmatowieć.

KONKURS

Nagroda: Do wygrania jest naczynie Staub Mini Cocotte
Zadanie: Zaproponuj przepis lub pomysł na danie, które podasz w takim naczyniu / może być kilka propozycji 🙂

REGULAMIN KONKURSU:

1. Organizatorką konkursu jest autorka bloga „Pieguskowa Kuchnia” Renata Mackiewicz.
2. W konkursie może wziąć udział każdy czytelnik bloga.
3. Odpowiedź na pytanie należy podać w komentarzu pod tym wpisem bądź przesłać na adres e-mail piegusek@pieguskowakuchnia.pl
4. Zwycięzcą konkursu zostanie jedna osoba, której przepis lub pomysł zostanie uznany przez autorkę bloga za najciekawszy.
5. Konkurs trwa od 27.03-5.04.2017 r.
6. Ogłoszenie wyników nastąpi w ciągu 5 dni od daty zakończenia konkursu.
7. Wyniki zostaną opublikowane we wpisie konkursowym.
8. Biorąc udział w konkursie wyrażacie zgodę na przetwarzanie Waszych danych osobowych związanych z konkursem.
9. Wysyłka nagród tylko na terenie Polski.
10. Przy anonimowym zgłoszeniu proszę podać adres e-mail do kontaktu.

Zachęcam do udziału w konkursie:)

OGŁOSZENIE WYNIKÓW:

Wybór był bardzo trudny, ale najbardziej spodobały mi się propozycje Weroniki
Aromatyczna zupa cebulowa pod przykrywką z ciasta francuskiego
Mini lasagne szpinakowo-pomidorowe, zapiekane z mozzarellą
Jabłka z cynamonem zapiekane pod kruszonką z dżemem porzeczkowym
Mini szakszuka

Weronikę proszę o kontakt ze mną na e-maila:)

 

Staub Mini Cocotte recenzja i konkurs was last modified: 9 kwietnia, 2017 by piegusek
Exit mobile version