Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami

tarta z szynką szwarcwaldzkąTarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami to świetna przekąska, która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a także zastąpi kolację. Lekko, kolorowo i smacznie!

Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami

ciasto francuskie
szynka szwarcwaldzka
szparagi
serek kremowy
sól, pieprz, oliwa

Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować serkiem kremowym, zostawiając około 1-1,5 cm wolnego od brzegu. Złożyć brzegi lekko do środka, a na wierzchu tarty poukładać, na przemian szparagi i szynkę szwarcwaldzką. Doprawić pieprzem i odrobiną oliwy. Zapiekać przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 210 st.

Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami was last modified: 24 lipca, 2018 by piegusek

Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version