Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

WARSZTATY Z LIDLEM I KAROLEM OKRASĄ „KUCHNIA POLSKA”

warsztaty z lidlemWczoraj miałam niewątpliwą przyjemność wybrać się na warsztaty Lidla.  Tematem przewodnim była Kuchnia Polska i były to warsztaty w ramach promocji najnowszej książki

„Kuchnia Polska wg Karola Okrasy”.

Byłam pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu wszystkich osób organizujących to wydarzenie. Wszystko było świetnie zorganizowane, fachowo poprowadzone przez Karola Okrasę i jego kucharzy. Szczególnie przypadł mi do gustu pokaz wędzenia i opalania sianem. Potrawy wskutek tego prostego triku świetnie zmieniają kolor i aromat. Na pewno wykorzystam wiedzę nabytą w swojej kuchni, szczególnie teraz na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia.


Wszyscy dostaliśmy do ręki egzemplarz najnowszej książki Lidla i gotowaliśmy wybrane przez Karola Okrasę dania znajdujące się w książce. Razem z Martą z bloga Marta Gotuje przygotowałyśmy tatara ze śledzia. Oprócz naszego tatara były jeszcze tatary z jelenia, łososia i sandacza. Wszystko wyszło bardzo smaczne pod czujnym okiem Karola Okrasy, który dodatkowo pokazał nam kilka trików.


Na warsztatach było mnóstwo wspaniałych blogerów i jak widać na zdjęciach, wszyscy pracowaliśmy jak mróweczki.

Na poniższych zdjęciach prezentuję kilka potraw przygotowanych podczas tego spotkania. Zobaczycie tutaj naszego tatara ze śledzia na grzankach, placki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza (podwędzanego), tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej i opalaną pierś z kaczki.



No i na koniec zostawiłam wisienkę na torcie czyli moje pamiątkowe zdjęcie z Karolem Okrasą:)


Dziękuję Lidl za możliwość uczestniczenia w tak inspirujących warsztatach:) i z niecierpliwością czekam na kolejne 🙂

WARSZTATY Z LIDLEM I KAROLEM OKRASĄ „KUCHNIA POLSKA” was last modified: 2 listopada, 2017 by piegusek
Exit mobile version