Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ

Zrobiło się już chłodno i coraz częściej mam ochotę na cięższe dania. Odkąd pamiętam byłam mięsożercą i tak mi pozostało do dzisiaj. Chyba nigdy nie wyrzeknę się mięsa. Dzisiaj na obiad były żeberka z miodem i musztardą . To świetny przepis na łatwy i smaczny obiad. Wysiłku niewiele a efekt Was zaskoczy. Polecam.

ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ

żeberka
4 łyżki miodu
4 łyżki musztardy
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
3-4 ząbki czosnku
0,5 łyżeczki papryki ostrej w proszku
sól morska
rozmaryn

Umyte i osuszone żeberka posolić. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do niego resztę składników i dokładnie ze sobą połączyć. Tak przygotowaną marynatą posmarować żeberka i odstawić na całą noc do lodówki. Piec do przyrumienienia w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez godzinkę co jakiś czas przewracając je na drugą stronę.

 

ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ was last modified: 12 listopada, 2017 by piegusek

ŻEBERKA Z MIODEM I MUSZTARDĄ


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version