Śnieżny puch
0,5 kg zmielonego twarogu sernikowego
2 galaretki agrestowe lub cytrynowe
0,5 l gorącej wody
250 ml śmietanki 30-36%
2-3 łyżki cukru pudru
Posypka kokosowa
6 łyżek wiórków kokosowych
1 łyżka cukru
1 łyzka masła
Spód
herbatniki maślane
Galaretki rozpuścić w gorącej, nie wrzącej wodzie i odstawić do całkowitego wystudzenia. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie poukładać gęsto herbatniki.
Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder. Połączyć z twarogiem i tężejącą galaretką. Masę twarogową wylać na herbatniki i odstawić do lodówki do stężenia.
Na patelni roztopić masło, dodać wiórki i cukier. Cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło zezłocić posypkę. Ostudzić i posypać na wierzch ciasta.
Ciasto Śnieżny puch
By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:
Directions: