Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

CIASTO Z RABARBAREM

ciasto z rabarbarem
Ty pysznym i mega szybkim ciastem rozpoczęłam sezon rabarbarowy. W tym roku bardzo ładnie rozrósł mi się na działce więc raczej na brak rabarbaru narzekać nie będę. Ciasto z rabarbarem jest bardzo smaczne, puszyste i wilgotne.  Składniki do jego przygotowania chyba każdy ma w swojej kuchni więc nie ociągajcie się i upieczcie. Będziecie zadowoleni. Z tej porcji wychodzi normalna, podzielna blacha pomimo tego, że ciasta surowego wydaje się niewiele.

CIASTO Z RABARBAREM

/blaszka 24×36 mierzona na górze/
3 szkl mąki
1,5 szkl cukru
0,75 szkl mleka
0,75 szkl oleju
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
rabarbar
Jajka, cukier waniliowy i cukier ubić na puszystą pianę, dodawać na zmianę po 1/3 porcji mleka, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i oleju aż do wyczerpania składników. Gotowe ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.  Na wierzchu poukładać nieobrany, pokrojony rabarbar. Piec przez 50 minut w 175 st. do tzw „suchego patyczka”.

CIASTO Z RABARBAREM was last modified: 12 listopada, 2017 by piegusek

CIASTO Z RABARBAREM


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version