CZEKOLADOWE CIASTECZKA
CIASTKA
120 g zimnego masła
2/3 szkl cukru
1 duże jajko
1/4 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl ciemnego kakao
1,5-2 szkl mąki
1 łyżka oleju
cukier waniliowy
1/2 łyżeczki soli
NADZIENIE
135 g kremowego serka ( Philadelphia lub Łaciate)
2 i 1/2 szkl cukru pudru
Do miski miksera dodać pokrojone w kostkę masło, cukier, cukier waniliowy, sól i wymieszać do połączenia. Dodać jajko i ponownie wymieszać. Oba rodzaje mąki i kakao przesiać i dodać razem z olejem do masy. Gdy ciasto zacznie odstawać od boków miski i gromadzić się w kulkę jest już gotowe. Rozwałkować i wałkiem wycisnąć wzorki. Powycinać kółka, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 min w temp. 175 stopni (z termoobiegiem).
Przygotować nadzienie: utrzeć serek z cukrem pudrem. Połowę przestudzonych ciasteczek posmarować masą serową (ja wycisnęłam szprycką) i przykryć pozostałymi krążkami bez nadzienia.
CZEKOLADOWE CIASTECZKA
By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:
Directions: