Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

PASTA Z MAKRELI I TWAROGU

pasta z makreli i twarogu

Pasta z makreli i twarogu to świetna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie.  U mnie w domu takie pasty kanapkowe budzą zawsze zadowolenie.  Lubimy każdą odmianę od zwykłej kanapki z wędliną. Wędzona makrela jest ogólnie dostępną rybą i dlatego jeżeli chodzi o pastę makrelową to za każdym razem lekko modyfikujemy jej skład. Dzisiejsza pasta kanapkowa  jest z dodatkiem twarogu i jest to bardzo dobry pomysł na przemycenie nieco nabiału do naszej diety. Nie jest on za bardzo wyczuwalny więc nikt nie kręci nosem:)

PASTA Z MAKRELI I TWAROGU

2 makrele wędzone
1 kostka twarogu półtłustego
kilka rzodkiewek
1,5 łyżki kaparów
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
majonez
sól i pieprz
Makrele oczyścić z ości i rozdrobnić. Zmiksować blenderem ręcznym albo dokładnie rozgnieść widelcem. Przygotowaną rybę przełożyć do miseczki, dodać rozdrobniony twaróg, pokrojoną drobno rzodkiewkę i cebulę razem ze szczypiorkiem. Kapary posiekać i dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem pamiętając o tym, że kapary są dość słone. Dodać majonez i dokładnie wymieszać wszystkie składniki pasty. Podawać z ulubionym pieczywem.

PASTA Z MAKRELI I TWAROGU was last modified: 12 listopada, 2017 by piegusek

PASTA Z MAKRELI I TWAROGU


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version