Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

Rogaliki z nadzieniem malinowym

Bardzo szybkie w przygotowaniu, pyszne  rogaliki na bazie ciasta serowego, z dodatkiem fantastycznej przyprawy do kawy i deserów, dzięki której całe mieszkanie wypełnione było wspaniałym aromatem korzennym. Robiłam je już kilka razy, ale dopiero teraz, dzięki zakamuflowaniu kilku sztuk doczekało się szybkiej sesji ( dosłownie w biegu pstryknęłam zdjęcia ). Z ręką na sercu mogę polecić te rogaliki, ponieważ warte są grzechu :).

Rogaliki z nadzieniem malinowym

250 g mąki
0,5 szklanki cukru pudru
250 g twarogu półtłustego
250 g margaryny
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyprawa do kawy i deserów
Nadzienie
maliny albo inne owoce np wiśnie
Lukier
sok z malin
0,5 szklanki cukru pudru

Wszystkie składniki ciasta zagnieść, zawinąć w folię i schłodzić przez 30 min w lodówce. Schłodzone rozwałkować na grubość około 3 mm, pociąć na 12 kwadracików, nadziać owocami i zawinąć. Piec do zrumienienia około 25-30 min. Po ostudzeniu polać lukrem.
Rogaliki z nadzieniem malinowym was last modified: 2 listopada, 2017 by piegusek
Exit mobile version