Site icon Każdy ma jakiegoś bzika – Pieguskowa kuchnia

ŚLEDZIE PO SUŁTAŃSKU

śledzie po sułtańsku

Dzisiaj ostatni dzień karnawału czyli popularny „śledzik”.  Wiecie już że lubię ryby, więc nie mogło dzisiaj zabraknąć śledzia na moim blogu. Przepis „stary jak świat” i sama nie mogę uwierzyć, że dotychczas go nie opublikowałam.  Spróbujcie, a nie pożałujecie – śledzie po sułtańsku wg tego przepisu są przepyszne.

ŚLEDZIE PO SUŁTAŃSKU

1 kg śledzi (namoczyć na co najmniej 2 godziny)
4 duże cebule
1 koncentrat pomidorowy (190 g)
1 keczup (190 g)
2 łyżki cukru
10 dag rodzynek (sparzyć)
1 szkl oleju
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju i dodać wszystkie składniki oprócz śledzi. Poddusić i przestudzić. Zalać warstwami pokrojone w romby śledzie.

ŚLEDZIE PO SUŁTAŃSKU was last modified: 12 grudnia, 2017 by piegusek

ŚLEDZIE PO SUŁTAŃSKU


By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:

Directions:
...

Exit mobile version