TRUFLE Z HERBATĄ MATCHA
225 g białej czekolady dobrej jakości
2 łyżeczki herbaty matcha
1/3 szkl śmietanki kremówki
100 g masła
szczypta soli
POSYPKA
1 łyżeczka herbaty matcha
2 łyżki cukru pudru
Białą czekoladę drobno posiekać i przełożyć do szklanej miski. W rondelku podgrzać śmietankę i masło, a gdy zacznie wrzeć dodać herbatę i sól. Wymieszać do połączenia się wszystkich składników, przelać do posiekanej uprzednio czekolady i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia i włożyć do lodówki do stężenia (najlepiej na całą noc).
W głębszym talerzyku wymieszać cukier puder razem z herbatą. Z masy herbacianej formować dość szybko zgrabne trufle i obtaczać je w herbacianym pudrze. Przechowywać w lodówce.
TRUFLE Z HERBATĄ MATCHA
By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:
Directions: