PASTA JAJECZNA Z AWOKADO
3 jajka ugotowane na twardo
2 sztuki awokado
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
2-3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
cytryna lub limonka
Jajka pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ i przełożyć do miseczki, obficie skrapiając sokiem z cytryny lub limonki. Rozdrobnić widelcem Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać, razem z jajkami do awokado. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki. Podawać ze świeżą bagietką lub z ulubionym pieczywem.
PASTA JAJECZNA Z AWOKADO
By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:
Directions: