Domowe zapiekanki
Farsz
0,5 kg pieczarek
2 laski kiełbasy podwawelskiej
4-5 cebul
sól, pieprz, ulubione przyprawy
2-3 łyżki oleju
Dodatkowo
półbagietki
starty żółty ser
keczup z cukinii lub dyni
bazylia i oregano do oprószenia
Na rozgrzaną patelnię wlać olej oraz dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażyć do momentu, aż kiełbasa się zacznie rumienić. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Dusić na średnim ogniu, aż cebulka zmięknie. Dodać pokrojone w taką samą kostkę pieczarki i krótko podsmażyć. Doprawić do smaku.
Bagietki/półbagietki przekroić wzdłuż na pół i lekko posmarować keczupem. Nałożyć porcję farszu i oprószyć serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 – 200 stopni przez 10-15 minut. Kiedy ser się roztopi i lekko przyrumieni zapiekanki sa gotowe. Podawać z dodatkiem keczupu i oprószone bazylią i oregano.
Domowe zapiekanki
By
Published:
Receipes summary:
Receipes Totaltime:
Nutrition:
Ingredients: Thinly-sliced
Price:
Directions: