Przepis na mufinki z kurczaka znalazłam na blogu abbry i od razu wpadł mi w oko. Ponieważ od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką formy do mufinek postanowiłam spróbować. Opłacało się – mufinki są pyszne, mięsko z kurczaka soczyste, takie jak lubię. Zdecydowanie polecam :)).
Mufinki z kurczaka
Składniki
piersi z kurczaka
żółty ser
papryka
pieczarki
cebula
natka pietruszki
majonez
przyprawy wg uznania
Pieczarki z cebulą pokroić, usmażyć no i oczywiście przyprawić. Paprykę i ser pokroić w kostkę a natkę pietruszki posiekać.
Mięso podzielić na kawałki i roztłuc tłuczkiem tak, aby brzegi były cieńsze a środek grubszy. Doprawić i powkładać do foremek mufinkowych. Nafaszerować usmażonymi pieczarkami z cebulką, papryką, serem i natką pietruszki. Pozakładać brzegi mięsa na siebie i posmarować wierzch majonezem. Piec w temp 180 stopni przez 30-40 minut.
Najfajniejsze w tym daniu jest to, że tak naprawdę jako farsz posłużyć nam może wszystko co nam przyjdzie do głowy. Smacznego.