Ugotowane na parze okazuje się bardzo zdrowe i smaczne. To mój debiut jeżeli chodzi o gotowanie na parze i już strasznie żałuję, że nie dałam się skusić dużo wcześniej. Słyszałam, że potrawy przyrządzone w ten sposób mają inny smak – o niebo lepszy, niż te ugotowane tradycyjnie, gdzie cały smak i wszystkie wartości odżywcze zostają praktycznie wylane razem z wodą w której się gotowało. Zaczęłam skromnie i dość asekuracyjnie przyrządzając rybkę z warzywami, ponieważ nie mam jeszcze pojęcia ile czasu trwa cały proces gotowania. No cóż praktyka czyni mistrzem więc nieco pracy jeszcze przede mną :)).
Przepis dodaję do akcji Gotowanie na parze
Ugotowane na parze, ryba z warzywami
Składniki
2 filety soli
ziemniaki
brokuły ( mrożone )
kalafior (mrożony )
przyprawy
Rybę doprawiłam przyprawami i razem z resztą składników umieściłam w parowarze. Gotowałam ok 40 min.
Nie wyobrażacie sobie jakie było moje zdziwienie kiedy odkryłam że ziemniaki smakują inaczej niż zwykle :)).