Wieprzowina orientalna to przepis na który natknęłam się przypadkowo kupując brzoskwinie w puszcze, pewnej znanej firmy. Uwielbiam dania jednogarnkowe więc spróbowałam i wyszło bardzo smaczne.
Wieprzowina orientalna
Składniki
40 dag chudej wieprzowiny bez kości
puszka brzoskwiń
2 cebule
2 pomidory
czerwona papryka
różyczki brokułu
pół szkl bulionu
łyżeczka soku z cytryny
curry
chili
marynowane cebulki
Mięso, cebulę, paprykę, pomidory i brzoskwinie pokroić w paski. Na rozgrzany olej wrzucić mięso i smażyć na dużym ogniu około 3-4 minut. Dołożyć cebulę, gdy się zeszkli zmniejszyć ogień, dodać curry i warzywa, delikatnie wymieszać. Wlać bulion, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 min. Cebulki osączyć i razem z brzoskwiniami i chili dodać do mięsa. Ewentualnie doprawić pod swoje kubki smakowe. Smacznego :).